هشدار نارنجی برای ۲۰ استان صادر شد/ کاهش دما و بارش باران تا دوشنبه

هشدار نارنجی برای ۲۰ استان صادر شد/ کاهش دما و بارش باران تا دوشنبه

بارش برف و باران امروز جمعه (۲۲ اسفند) علاوه بر نوار غربی و مرکز کشور در سواحل دریای خزر، شرق و شمال ‌شرق کشور نیز تداوم دارد. برای ۲۰ استان هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر شده‌است.

کارشناس سازمان هواشناسی کشور اظهار کرد: «امروز در نوار غربی، دامنه و ارتفاعات زاگرس، مناطقی از جنوب، مرکز، ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی بارش باران با شدت بیشتری پیش‌بینی شده‌ است. علاوه بر این مناطق سواحل شمال و همچنین شمال شرق و شمال غرب کشور نیز بارندگی خواهند داشت

به گفته امین حسین نقشینه، امروز برای جنوب آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، جنوب و غرب اصفهان ، شمال فارس، ارتفاعات در استان‌های تهران، البرز، قزوین، ارتفاعات گیلان، جنوب خراسان رضوی هشدار هواشناسی سطح نارنجی صادر شده‌است. در این استان‌ها علاوه بر بارش باران، در مناطق جنوبی رعدوبرق و احتمال تگرگ، در نواحی سردسیر بارش برف و در مناطق کوهستانی کولاک برف و پدیده مه نیز رخ می‌دهد.

شدت بارش در برخی از مناطق استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، تهران، البرز، قزوین، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، قم، مرکزی، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و مناطق غربی و مرکزی مازندران در حد هشدار هواشناسی سطح زرد است.

لغزندگی جاده‌ها و کندی حرکت خودروها به ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و یخ زدگی، احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر و احتمال رخداد بهمن و سقوط سنگ در مناطق کوهستانی نیز از مخاطرات این هشدار است.

فعالیت سامانه بارشی از اول هفته تا دوشنبه

شنبه در اثر فعالیت سامانه بارشی در مناطقی از شرق و شمال شرق بارش پراکنده رخ می‌دهد. نقشینه افزود: «از عصر شنبه سامانه بارشی جدید از شمال غرب و غرب کشور وارد می‌شود. یکشنبه سامانه بارشی تقویت می‌شود و گسترش بارش به شمال غرب، نوار غربی و ارتفاعات و دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی به صورت بارش باران و برف همراه با کاهش دما رخ خواهد داد. بارش در مناطق سردسیر و مرتفع کوهستانی به صورت برف و برای مناطق جنوبی توام با رعد و برق خواهد بود.» برای روز دوشنبه باید گستره بارش را در شرق و جنوب دنبال کرد و به جز سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب استان‌های کرمان و فارس دیگر نقاط کشور بارش را تجربه می‌کنند. بارش در زاگرس مرکزی و جنوبی از شدت بیشتری برخوردار خواهد بود.

انتقال توده گرد و خاک از کشور عراق در روزهای یکشنبه و دوشنبه در جنوب و جنوب غرب کشور سبب کاهش کیفیت هوا خواهد شد.

اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی

امروز خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و متلاطم است. یکشنبه و دوشنبه شمال خلیج فارس مواج و متلاطم است. افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان با هشدار هواشناسی دریایی سطح زرد همراه است. در این شرایط احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی و اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری وجود دارد.