هشدار درباره شیوع آنفلوانزا در هرمزگان؛ رعایت اصول پیشگیرانه ضروری است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از افزایش موارد آنفلوانزا در استان خبر داد و بر رعایت فوری اصول پیشگیرانه، به ویژه برای خانواده‌های دارای کودکان، تأکید کرد

هشدار درباره شیوع آنفلوانزا در هرمزگان؛ رعایت اصول پیشگیرانه ضروری است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از روند افزایشی موارد مثبت آنفلوانزا در استان خبر داد و بر رعایت فوری اقدامات پیشگیرانه به ویژه توسط خانواده‌های دارای کودکان تأکید کرد.

فریده حسن‌زاده با استناد به داده‌های نظام مراقبت بیماری‌های حاد تنفسی و بیانیه وزارت بهداشت گفت: ابتلاء به عفونت‌های تنفسی و آنفلوانزا در هفته‌های اخیر افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود این روند در روزهای آینده ادامه یابد.

وی افزود: تمام گروه‌های سنی در معرض ابتلاء هستند و شایع‌ترین علامت مشاهده‌شده در مراکز درمانی، تب بالا است. حسن‌زاده تأکید کرد که ویروس غالب از نوع آنفلوانزای A و زیرسویه H3N2 است و بیشتر موارد خفیف بوده و تاکنون مرگ‌ومیر در افراد فاقد بیماری زمینه‌ای گزارش نشده است.

توصیه‌های پیشگیرانه شامل:

  • شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب و صابون

  • پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه

  • استفاده از ماسک در فضاهای پرجمعیت و سربسته

  • پرهیز از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن

  • خودداری از حضور غیرضروری در محیط‌های شلوغ و تهویه مناسب فضاهای بسته

برای مبتلایان نیز توصیه شده است که در منزل بمانند، استراحت کافی داشته باشند، مایعات مصرف کنند و داروهای تب‌بر ساده مانند استامینوفن تحت نظر پزشک یا داروساز مصرف شود. مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها ممنوع است و بیماران باید از تماس با افراد آسیب‌پذیر خانواده دوری کنند.

وی در پایان هشدار داد: در صورت بروز علائم خطر مانند تنگی نفس، تب ماندگار، ضعف شدید، کاهش سطح هوشیاری یا کبودی لب‌ها، باید سریعاً به مرکز درمانی مراجعه شود.

حسن‌زاده همچنین از مردم خواست اخبار و اطلاعات مرتبط با بیماری را تنها از منابع رسمی دانشگاه و وزارت بهداشت پیگیری کنند و به شایعات فضای مجازی توجه نکنند.