124 هزار نفر از فعالان اقتصادی فارس مشمول مالیات نشدند

124 هزار نفر از فعالان اقتصادی فارس مشمول مالیات نشدند

فاطمه ایزدی - «خبرجنوب»/ مدیرکل امور مالیاتی استان فارس، آخرین مهلت ارائه الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل و استفاده از مزایای تبصره ماده ۱۰۰ را پایان خردادماه سال جاری اعلام کرد.

حمیدرضا محمد ابراهیمی در گفتگو با «خبرجنوب» مالیات را یکی از مهم‌ترین عوامل در تأمین منابع مالی دولت‌ها و اجرای برنامه‌های عمومی در یک کشور دانست که شهروندان در قبال دریافت امکانات عمومی همچون آموزش، بهداشت، دفاع، رفاه و ایجاد زیرساخت‌ها، مکلف به پرداخت آن هستند. این مسئول از مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی تا پایان خردادماه امسال خبر داد و اذعان داشت که قانون برای پرداخت مالیات، سقف درآمدی تعیین کرده است.

مدیر کل امور مالیاتی استان فارس با بیان اینکه افراد با درآمدهای پایین مشمول پرداخت مالیات نمی شوند، عنوان کرد که سال گذشته 124 هزار نفر از فعالان اقتصادی فارس در زمره مشمولان پرداخت مالیات قرار نگرفتند و مالیات 40 تا 50 درصد از آنها معادل صفر بود. محمد ابراهیمی با اشاره به مصارف مهم مالیات در فارس، یادآور شد که تقریبا 97 درصد از از درآمدهای استانی از طریق مالیات تامین می شود و با توجه به اینکه برخی سازمان ها درآمد زا نیستند و برای تامین حقوق کارکنان خود باید از منابع بودجه ای استفاده کنند، بخش قابل توجهی از مالیات در این حوزه مصرف می شود. او به این نکته اشاره کرد که سال گذشته در بخش درآمدهای استانی، 12 هزار و 900 میلیارد تومان از طریق مالیات وصول شد که بخش مازاد نیز با پیگیری های صورت گرفته به استان بازگردانده شد. اما اینکه پرداخت مالیات چقدر در روند پیشرفت و توسعه استان فارس تاثیرگذار بوده است، موضوع دیگری بود که محمد ابراهیمی با اشاره به آن، تاکید کرد که در مبحث ارزش افزوده، چهار درصد مبلغی که شهروندان به عنوان مصرف کنندگان کالا پرداخت می کنند به شهرداری ها، دهیاری ها و اداره کل عشایر پرداخت می شود و در واقع، بخش عمده ای از آن در پروژه های شهرداری مصرف می گردد.

مدیرکل امور مالیاتی استان فارس در ادامه با بیان اینکه کلیه فعالان اقتصادی در بخش مشاغل، مکلف هستند تا پایان خردادماه اظهارنامه های خود را تسلیم کنند از تبصره 100 قانون مالیات های مستقیم به عنوان راه حلی جایگزین برای ارائه اظهارنامه های مالیاتی نام برد و توضیح داد که صاحبان مشاغل واجد شرایط می توانند با استفاده از فرم تبصره ۱۰۰، مالیات خود را به صورت مقطوع پرداخت کنند و از تکالیف مربوط به نگهداری اسناد، مدارک و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف شوند.

محمد ابراهیمی مواردی همچون عدم نیاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی، صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های مؤدیان، سهولت و سرعت بیشتر در پرداخت مالیات و کاهش بروکراسی اداری را مزایای استفاده از تبصره 100 عنوان کرد و اذعان داشت که با توجه به هزینه بر بودن فرایند تسلیم اظهارنامه، قطعیت مالیات و پرداخت آن، به همشهریان توصیه می شود که از مزایای این تبصره استفاده کنند. این مسئول توضیح داد که این تبصره به صاحبان مشاغلی که در سال 1402 حداکثر تا 150 برابر سقف معافیت مالیاتی 18 میلیارد تومان فروش کالا و یا ارائه خدمات داشته و هیچ‌گونه فعالیت خارج از شمول این قانون نداشته باشند، اجازه می‌دهد تا از ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات به صورت علی‌الحساب معاف شوند. او به این نکته نیز اشاره کرد که در مراکزی که به صورت مشارکتی اداره می شود نیز سقف استفاده از این تبصره 36 میلیارد تومان به شرطی است که سهم هیچ کدام از شرکا از 18 میلیارد تومان بیشتر نشود. محمد ابراهیمی تاکید کرد که سازمان امور مالیاتی از طریق سامانه به افرادی که مشمول این طرح هستند، مبلغ مالیات را بر اساس تسهیلات در نظر گرفته شده، ارسال می کند و در صورتی که فعال اقتصادی بپذیرد که از مزایای این تبصره استفاده کند تکلیف دارد که فروش سالانه خود را اعلام نماید. او با بیان اینکه رقم اعلام شده مبنای محاسبات بعدی قرار خواهد گرفت، یادآور شد که  گروه های مختلفی که مشمول تبصره 100 نمی شوند نیز تکلیف دارند فرم اظهارنامه خود را تا 31 خردادماه امسال تسلیم کنند.