معاون وزیر بهداشت: کشور با کمبود۶ هزار پزشک متخصص مواجه است

معاون وزیر بهداشت: کشور با کمبود۶ هزار پزشک متخصص مواجه است

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت مراکز درمانی و بهداشتی گفت: سیستم درمان کشور با کمبود ۶ هزار پزشک متخصص مواجه است.

سجاد رضوی در دیدار با استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: اجرای برنامه‌هایی مانند پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق محروم، با وجود نیاز به امکانات و نیروی انسانی در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد: تأخیر طولانی‌مدت در پرداخت به پزشکان، که در برخی استان‌های کشور ۹ یا ۱۰ ماه گزارش شده است، سبب شده متخصصان تمایل کمتری به حضور در مناطق محروم داشته باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امکانات فیزیکی و جغرافیایی در مناطق کمتربرخوردار مناسب نیست عنوان کرد: نیازمند توجه ویژه و بودجه جداگانه برای به‌روزرسانی پرداخت‌ها به کادر درمان در مناطق محروم هستیم تا بتوان نیروهای متخصص را به حضور و خدمت در این نقاط تشویق کنیم.

رضوی ابراز داشت: همچنین محدودیت شدید منابع ارزی و تورم خرید تجهیزات سرمایه‌ای را برای بیمارستان‌ها در برخی نقاط کشور را دشوار ساخته است.

وی گفت: در حالی که سال‌های گذشته با بودجه مشخصی امکان خرید صدها دستگاه سنگین فراهم بود، اکنون با همان بودجه تنها قادر به خرید چند دستگاه هستیم.

رضوی اضافه کرد: با وجود این مشکلات پیگیر تأمین کسری تجهیزات استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله سنگ‌شکن، سی‌تی‌اسکن و MRI هستیم.

وی بیان کرد: تلاش می‌شود با همکاری سازمان برنامه و بودجه، راهکارهای لازم برای رفع این چالش‌ها و ارتقای سطح خدمات بهداشت و درمان در این استان اتخاذ شود.

این مسوول وزارت بهداشت یکی از اولویت‌های اصلی حوزه بهداشت و درمان را جلوگیری از اعزام بیماران به خارج از استان عنوان کرد و گفت: راهبرد دولت وفاق ملی درمان بیماران در استان محل سکونتشان است.

وی دلایل اصلی اعزام‌ بیماران را کمبود پزشک متخصص و فرسودگی و استهلاک لوازم و تجهیزات بیمارستانی برشمرد و افزود: فهرست تجهیزات مورد نیاز تهیه شده و پیگیری هستیم تا در هیات امنا و توسعه، نسبت به جایگزینی و نوسازی این تجهیزات مستهلک اقدام شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات ناشی از اعزام بیماران، از جمله سختی های رفت و آمد، اقامت پرهزینه و نارضایتی همراهان عنوان کرد: هدف دولت این است که با بهبود خدمات‌دهی در داخل استان، آمار اعزام بیماران را به حداقل برسانیم.