بررسی مشکلات کاراته فارس در گفت و گوی خبرجنوب با محمدی، قهرمان کاراته جهان

بررسی مشکلات کاراته فارس در گفت و گوی خبرجنوب با محمدی، قهرمان کاراته جهان

علی جمشیدپور - «خبرجنوب»/ بیست و دومین دوره مسابقات کاراته قهرمانی آسیا در رده های سنی نوجوانان، جوانان و زیر 21 سال با حضور 559 کاراته کا از 30 کشور در فیلیپین برگزار شد و تیم ملی ایران با 41 ورزشکار در این مسابقات شرکت کرد. محمدحسین شیرصفت کاراته کای شایسته شیرازی و ابوالفضل صادقی سرشت دو نماینده فارس در این رقابت ها خوش درخشیدند و موفق شدند به ترتیب مدال طلا و برنز این رویداد آسیایی را کسب کنند.

محمدرضا محمدی، قهرمان سابق کاراته جهان و آسیا و تنها قهرمان مسابقات جهانی کاراته از فارس، به عنوان مربی محمدحسین شیرصفت در مصاحبه ای اختصاصی با «خبرجنوب» از سطح بالای مسابقات سخن گفت و افزود: با توجه به حضور قدرت سنتی کاراته جهان مانند ژاپن و کشورهایی که در حال توسعه ورزش کاراته هستند، مسابقات آسیایی نسبت به دوره های قبل از سطح بالایی برخوردار بود.

وی که سال ها در رشته کاراته فعالیت دارد از عدم حمایت هیات از ورزشکاران این رشته در سال های گذشته انتقاد کرد و گفت: متأسفانه هیات کاراته در سالیان گذشته از ورزشکاران به نحو احسن حمایت نمی کرد اما این روند به تازگی دستخوش تغییر شده و امیدوارم نگاه حمایتی از کاراته کاهای نام آور فارس روز به روز افزایش یابد.

مربی این روزهای کاراته فارس عنوان کرد: شروع پروسه قهرمان پروری کاری بسیار دشوار است که استعدادیابی اولین گام در این مسیر است. حمایت خانواده، مهیا کردن بستر مناسب تمرینی، جلسات روانشناسی برای آماده سازی روانی ورزشکار برای تحمل فشار روانی و ... دیگر مواردی است که اگر به درستی و هماهنگی انجام پذیرد می تواند ورزشکارانی چون محمدحسین شیرصفت که در رده امیدها کاندیدای پوشیدن پیراهن تیم ملی بزرگسالان کاراته نیز بود را تحویل جامعه ورزش دهد.

محمدی عمده دلیل عدم موفقیت ورزشکاران شهرستانی برای حضور در تیم ملی را ضعف در دیپلماسی هیات های شهرستانی دانست و اضافه کرد: در رده های سنی پایه می توان ورزشکاران را بر اساس توانایی به تیم ملی وارد کرد اما در رده بزرگسالان به دلیل اینکه اختلاف فنی ورزشکاران به حداقل می رسد دیگر تنها بهتر یا بدتر بودن ملاک نیست و این دیپلماسی و روابط هیات های استان ها با فدراسیون مربوطه است که باعث ملی پوش شدن ورزشکاران شهرستانی می شود. متأسفانه هیات کاراته فارس در سال های گذشته برخلاف ادعایی که مطرح شده بود هیچ قدرتی نداشت و به همین دلیل نمی تواسنت حمایت همه جانبه ای از ورزشکار داشته باشد.

قهرمان سابق کاراته جهان با اذعان به اینکه 18 هزار کاراته کای بیمه شده در فارس فعالیت دارند، اظهار کرد: با توجه به تعدد حضور کاراته کاهای فارس در بعد کمی در کشور حرف برای گفتن داریم اما وقتی از منظر کیفی به این موضوع نگاه می کنیم می بینیم که کرمانشاه با حدود 3 هزار کاراته کا از لحاظ رتبه در این رشته در کشور جایگاه به مراتب بهتری از فارس را در اختیار دارد.

محمدی ادامه داد: اگر امکانات سخت افزاری برای ورزشکاران فارس مهیا بود قطعا میتوانستیم نتیجه بهتر و ارزشمندتری کسب کنیم اما به طور مثال سالن اختصاصی کاراته که در ورزشگاه پارس قرار دارد و مبلغ ناچیزی می خواهد تا بتواند به بهره برداری برسد همچنان اندر خم کوچه های مشکلات اداری گیر کرده و ضرر این موضوع تنها گریبان گیر ورزش استان به ویژه کاراته فارس خواهد بود.

وی در پایان با تشکر از روزنامه و سایت «خبرجنوب» برای پوشش اخبار و رویدادهای ورزشی فارس و جنوب کشور خاطرنشان کرد: اگر مسئولین آینده هیات کاراته فارس برنامه ای برای رشد و توسعه این رشته نداشته باشند شرایط این رشته بغرنج تر خواهد شد. لذا پیشرفت کاراته در گرو برنامه ای مدون توسط هیات استان خواهد بود.