فارس زیر پوشش" پویش نجات طبیعت" می رود

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری از اجرای «دومین پویش بزرگ نجات طبیعت شیراز» خبرداد و گفت: از جمله اهداف این پویش جلوگیری از بروز و شیوع آتش‌سوزی در ارتفاعات پیرامونی و مراتع می باشد.

فارس زیر پوشش" پویش نجات طبیعت" می رود

زنگ پویش بزرگ نجات طبیعت شیراز نواخته شد

غیاث ملکحسینی- «خبرجنوب»/

 رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری از اجرای «دومین پویش بزرگ نجات طبیعت شیراز» خبرداد و گفت: از جمله اهداف این پویش جلوگیری از بروز و شیوع آتش‌سوزی در ارتفاعات پیرامونی و مراتع می باشد.

هادی عیدی‌پور با بیان اینکه امسال رویکردهای پویش نجات طبیعت تقویت و کارها در چند فاز اصلی انجام می‌شود؛ اظهارداشت: نخستین فاز اجرای این پویش حول محور «پیشگیری» خواهد بود.

وی «آمادگی» را دومین و «مقابله» را سومین فاز اجرای این پویش عنوان و خاطرنشان کرد: در در فاز پیشگیری دو رویکرد اصلی را برای کاهش حریق‌ها دنبال می‌کنیم که آموزش، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی از جمله آنهاست و در این مسیر به ظرفیت رسانه‌ها نیز تکیه خواهیم کرد.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه کاهش احتمال وقوع حریق و همچنین کاهش شدت و تلفات حوادث باید از جمله اهداف و برنامه‌های اصلی باشد؛ اظهارداشت: خوشبختانه در سال گذشته در این زمینه‌ها موفق بودیم، امسال هم در این زمینه‌ها بیشتر کار می کنیم و روی ظرفیت رسانهها حساب می کنیم.

عیدی‌پور بر ضرورت هشیارسازی سازمان‌هایی همچون محیط زیست، مدیریت بحران استان فارس و سازمان خدمات شهری شهرداری تاکید و خاطرنشان کرد: این گونه هشیارسازی ها در اجرای فاز دوم پویش که همانا «آمادگی» است ضرورت دارد و می‌تواند در کسب نتایج بهتر موثر باشد.

وی از جمله موضوعات مهم در بحث مدیریت بحران ها و حوادث را هماهنگی و سازماندهی بین دستگاه‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: اولین‌ و اصلی‌ترین چالش در اطفاء حریق در ارتفاعات، انتقال نیرو و تجهیزات است.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از آمادگی تیم‌های تخصصی اطفاء حریق در ارتفاعات خبر داد و گفت: در این راستا در دو بوستان کوهستانی از جمله دراک تیم تخصصی مستقر شده‌است.

عیدی‌پور در ادامه از تجهیز تمام ایستگاه‌های موتوری به دمنده‌های اطفاء حریق خبر داد و گفت: در زمینه تجهیزات حفاظت فردی نیروهای سازمان آتش‌نشانی اقدامات خوبی انجام شده،  علاوه براین در بحث آمادگی و آموزش نیروها اقدامات لازم به صورت دوره‌ای در حال انجام است.

 

 وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال های 1401 و 1402 بیشترین آتش سوزی های ارتفاعات و مراتع در روزهای پنجشنبه و جمعه اتفاق افتاده که عمده آنها ناشی از مراجعات مردمی بوده است.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از استقرار نیروهای آتش‌نشانی به صورت نقطه ای در ارتفاعات پیرامونی خبر داد و گفت: این کار برای جلوگیری از حوادث و حریق های احتمالی انجام می شود.

عیدی‌پور با اشاره به بارندگی های هفته های اخیر و رویش گیاهان مختلف  در دامنه کوه ها و مراتع ابرازداشت: این موضوع خود یک زنگ خطر در تابستان هم می تواند باشد چراکه با خشک شدن این گیاهان، خطر و ریسک آتش سوزی ها افزایش می یابد، در همین راستا  امسال وسعت آتش برها را افزایش می دهیم و امیدواریم دیگر دستگاه های اجرایی نیز به این موضوع اهتمام داشته باشند و در زمینه احیاء و تقویت آتش برها اقدام کنند.

 رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز از بکارگیری تجهیزات پروازی برای اطفاء حریق مراتع و ارتفاعات خبر داد و گفت: در اردیبهشت ماه جاری یک دستگاه «کوآد کوپتر» که قابلیت حمل بار و اطفاء حریق دارد را تست می کنیم.

عیدی پور در خصوص اعتبارات مورد نیاز برای خرید تجهیزات مورد نیاز نیروهای آتش‌نشان نیز توضیحاتی را ارایه داد و گفت: در مجموع یک آتش‌نشان با در نظر گرفتن تجهیزات تنفسی به ۱۵۰ میلیون تومان تجهیزات نیاز دارد که بتواند وارد فاز عملیاتی اطفاء حریق شود.

به گفته وی، هرجفت چکمه حفاظتی آتش‌نشان‌ها ۱۵ میلیون تومان، لباس حفاظتی آتش نشان ها ۵۰ میلیون و هر کلاه آتش نشانی ۱۷ میلیون هزینه دارد.

وی با اشاره به اینکه حدود 80 درصد اعتبارات سازمان آتش نشانی به خرید تجهیزات تخصیص می یابد، ابرازداشت: اعتبارات عمرانی امسال سازمان (خرید تجهیزات و ماشین آلات) بالغ بر 210 میلیارد تومان می باشد.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در خصوص امکان بکارگیری تجهیزاتی مانند هلی‌کوپتر برای اطفاء حریق در ارتفاعات نیز گفت: به دلیل توپوگرافی خاص کوه‌های زاگرس امکان استفاده از بالگرد وجود ندارد یا به دشواری امکان‌پذیر است که از بالگرد در اطفاء حریق استفاده شود.

عیدی پور در بخش دیگری از سخنان خود به برخی آمارهای حریق و عملیات اطفاء در سال گذشته نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در خصوص حوادث سال ۱۴۰۲ مجموع تمام ماموریت ها و عملیات ها ۲۴ هزار و ۳۷۷ عملیات بوده است.

به گفته وی، بیشترین آتش‌سوزی‌ها به حریق زمین، فضای سبز و ضایعات مربوط می‌شود و بعد از آن حریق واحدهای مسکونی بیشترین آمار را دارد؛ کمااینکه در سال ۱۴۰۲، هزار و ۸۴۷ مورد آتش سوزی در باغات، مراتع، دامنه کوه ها و ارتفاعات پیرامونی شیراز رخ داده است.

 رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در پایان بر ضرورت بهره گیری بیشتر از ظرفیت های مردمی، سمن ها و آتش نشان های داوطلب تاکید و خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم امسال پویش نجات طبیعت به سایر شهرستان های فارس نیز تسری پیدا کند.

عیدی پور تعداد نیروهای مردمی در زمینه اطفاء حریق را حدود ۶ هزار نفر عنوان کرد و گفت: در بحث آموزش نیروهای مردمی اقدامات لازم انجام می شود هرچند تعداد آنها باید افزایش یابد.

گفتنی است در ادامه این نشست غلامرضا غلامی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس نیز طی سخنانی با بیان اینکه در مدیریت بحران ها بایدتاب‌آوری را بالا ببریم؛ اظهارداشت: بارش های اخیر به تاب آوری ها کمک کرده و  برخی مشکلات کمبود و شوری آب ناشی از خشکسالی ها را برطرف کرده است.

به گفته وی، علی رغم بارش های صورت گرفته هیچ‌ کدام از سدهای استان پر نشده باشد و سد درودزن حدود ۵۰ درصد ظرفیت خالی دارد.

 غلامی با اشاره به اینکه بی تفاوتی برخی افراد نسبت حوادث رخ داده در طبیعت باعث بروز و یا توسعه بحران ها می شود، ابرازداشت: تعداد نیروهای ادارات منابع طبیعی و محیط زیست برای کنترل چند ده میلیون عرصه های طبیعی کافی نیست و باید از ظرفیت های مردمی و بسیج عمومی برای این مهم استفاده کنیم.