صدیقه خواست خدایی رئیس گروه هماهنگی امور بانوان ورزش فارس: زنجیره ارتباط ورزش و صنعت در فارس مفقود شده است

ارگانها و سازمانها در اجرای طرح ورزش سلامت همکاری نمی کنند/ منتظر درخواست مسوولین ورزشگاه حافظیه برای حضور بانوان تماشاگر هستیم

صدیقه خواست خدایی رئیس گروه هماهنگی امور بانوان ورزش فارس: زنجیره ارتباط ورزش و صنعت در فارس مفقود شده است

امین عطایی-علی جمشیدپور - «خبرجنوب»/ دکتر صدیقه خواست خدایی، رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس به دعوت بخش ورزشی سایت خبرجنوب در نشستی صمیمی در "اتاق عصرانه" خبر جنوب شرکت و پاسخگوی پرسش های همکاران این سایت در یک گپ وگفت دو ساعته شد.

 وی در ابتدا با طرح این مساله که اگر برنامه ریزی در ورزش وجود نداشته باشد نمی توان به نتیجه دلخواه رسید، عنوان کرد: با برنامه ای مدون در بخش قهرمانی، همگانی، روستایی و عشایری و بخش فرهنگی سعی بر ایجاد نظم در ورزش استان داشتیم. یکی از این برنامه ها احیای آیین نامه توسعه ورزش همگانی در سطح ادارات و ارگان ها دولتی بود که در گذشته تدوین اما به دلیل گذر زمان به دست فراموشی سپرده شده بود.

خواست خدایی افزود: یکی دیگر از کارهایی که انجام شد طرح زنگ سلامت و تندرستی برای کارمندان ادارات و ارگان ها بود که ابتدا در اداره ورزش و جوانان اجرایی شد و پس از آن با هماهنگی و همکاری استانداری فارس به تمام دستگاه های اجرایی اطلاع دادیم که امر مهم ورزش در ادارات را جدی بگیرند.

وی معضل این روزهای افراد شاغل پشت میز نشین را عدم تحرک کافی و ثابت نشستن طولانی مدت دانست وگفت: آن‌ها با عارضه های متعددی شبیه آرتروز مواجه می شوند که در طرح زنگ سلامت و تندرستی به این عزیزان آموزش می دهیم که چگونه از این بیماری ها جلوگیری کنند.

رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس دلیل عمده مشکلات ورزش را کم اهمیتی مسئولان به این حوزه عنوان کرد و افزود: متأسفانه در جهت پیشبرد برنامه های ورزش سلامت، همکاری از سوی ارگان ها و سازمان ها انجام نمی گیرد که همین موضوع بر شایعات کم اهمیتی مسئولین نسبت به ورزش و سلامت صحه می گذارد.

خواست خدایی با تأکید بر اینکه «یک دست صدا ندارد»، اظهار داشت: اگر همیشه بخواهیم اداره ورزش و جوانان را سردمدار فعالیت های ورزشی بدانیم اما حاضر نباشیم در جهت رشد و ارتقای ورزش با این اداره کل هم افزایی کنیم، یقین داشته باشید که نتیجه ای حاصل نخواهد شد.وی تاکید کرد که با نگرش مثبت استاندارفارس به مقوله ورزش بالاخص ورزش همگانی برای تمامی افراد جامعه، می توان شاهد روزهایی پرفروغ در حوزه ورزش و سلامت بود.

دکتر خواست خدایی در بخش دیگری از آن نشست با اشاره به این نکته که اگر از جنبه قهرمانی نیز به ورزش بانوان بنگریم باز هم شاهد بی عدالتی هستیم، ابراز داشت: در مراسم استقبال از فرانک پرتوآذر دختر شیرازی و قهرمان بین المللی رشته دوچرخه سواری که خانم خزعلی معاون رئیس جمهور در امور بانوان نیز حضور داشتند، خانم خزعلی از بنده پرسیدند که برای پیشرفت ورزش بانوان در فارس چه درخواستی دارید و من هم با استناد به مقام آوری خانم پرتوآذر به ایشان گفتم: در تمامی استان های کشور حساسیت ها در دوچرخه سواری بانوان به اندازه نیمی از فارس هم نیست ودر حالی که در بخش قهرمانی خانم پرتوآذر در دنیا شناخته شده و در بخش همگانی نیز شهر شیراز به عنوان شهر ملی دوچرخه معرفی شده بود، اما با مشکلات زیادی برای دوچرخه سواری بانوان روبرو شدیم. از همین رو درخواست کردم با رعایت تمامی قوانین و نوع پوشش مناسب، شرایط را برای حضور بانوان در رشته دوچرخه سواری بالاخص در بخش همگانی سهل الوصول تر نمایند.

رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس با بیان اینکه زیرساخت، عاملی اساسی در حل مشکلات ورزش بانوان است، خاطر نشان کرد: تا بستر مناسب نباشد کماکان مشکلات در ورزش به صورت بالقوه وجود دارد و هرچقدر از ورزش بانوان صحبت کنیم به دلیل شرایط ویژه ای که برای بانوان وجود دارد نیاز مبرم و اساسی به وجود باشگاه ها و سالن های ورزشی تخصصی برای بانوان انکار ناپذیر است.

خواست خدایی ادامه داد: افتتاح پروژه های ناتمام ورزشی و سپس کلنگ زنی پروژه های جدید، ضربه ای اساسی به بدنه ورزش استان وارد کرده است. اگر این پروژه ها با قابلیت بهره برداری افتتاح می شد هم اکنون می توانستیم به طور مثال پیست تخصصی دوچرخه سواری برای تمرین بانوان و با نظارت کامل برای جلوگیری از بروز مشکلات داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در مقطع فعلی باید با کمک یکدیگر و حضور افراد دلسوز و تکمیل پروژه های ناتمام ورزشی، سعی کنیم این مشکل ریشه ای در فارس را رفع نماییم.

رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس با بیان اینکه پیگیری به ثمر رسیدن مصوبه ها و وعده هایی که برای پیشرفت ورزش فارس داده شده، نقطه عطف تعالي ورزش در این استان است، عنوان کرد: سازمان ها، ارگان ها و مسئولین ورزشی استان و کشور در راستای پیشبرد اهداف ورزشی صحبت هایی مطرح می کنند که به نتیجه رسیدن این مباحث در گرو پیگیری های اداره کل ورزش و جوانان و همچنین مطالبه گری اصحاب رسانه است.

خواست خدایی افزود: البته این صحبت ها تا مصوب نشود قابلیت اجرایی نخواهد داشت اما در رابطه با ورزشگاه حجاب خوشبختانه این اتفاق رخ داده و استاندارفارس نیز با تایید این موضوع بر لزوم تسریع در روند نوسازی مجموعه ورزشی حجاب تاکید داشتند.

وی با تاکید بر نقش رسانه در آگاهی مردم در حوزه ورزش، گفت: از مهمترین بخش این حوزه که صدا و سیما است انتظار می رود برای پوشش رویدادهای ورزشی، همکاری و همیاری بیشتری داشته باشند، چراکه در زمینه پخش زنده مراسم و رقابت ها  مبالغی از سوی صدا و سیما درخواست شده که شاید برخی از رشته ها نتوانند از عهده این هزینه ها برآیند و همین که هیات ها می توانند یک رویداد ورزشی را برگزار نمایند باید از آن ها متشکر بود. امیدوارم که این موضوع نیز در دستور کار مسئولین برای رسیدگی قرار بگیرد.

رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس با اشاره به نقش نمایندگان مردم در مجلس در حل معضلات حوزه ورزش و جوانان بیان کرد: از نمایندگان مردم درخواست می کنیم که اگر نگرش آن ها به ورزش به عنوان مقوله ای نشاط آور و تامین کننده سلامت جسم و روح جامعه بالاخص جوانان است، در راستای حل مشکلات ورزش و جوانان پیش قدم باشند و یا مسیر رشد ورزش را هموار سازند.

خواست خدایی با انتقاد نسبت به ضعف ورزش در ارتباط دوسویه با حوزه صنعت، ابراز نمود: اگر به استان های پیشرو در ورزش بنگریم، متوجه می شویم که با هم افزایی بین صنعت و ورزش و ورود بخش خصوصی برای تامین بودجه و اعتبارات ورزشی، شکوفایی رخ داده، اما متأسفانه در فارس به دلیل مفقود شدن این زنجیره، همواره مشکلات مالی گریبان ورزش و ورزشکار را گرفته و از پیشرفت جلوگیری می کند.

وی خاطر نشان کرد: در همین ارتباط جشنواره عزت و پیشرفت با هدف ایجاد رابطه ای نزدیک بین صنایع و ورزش برگزار شد. در جایی ورزش باید برای سرمایه گذاری بخش خصوصی انگیزه ایجاد می کرده و در جایی نیز بخش خصوصی می بایست اعتلای ورزش را در دستور کار خود قرار می داده است. امیدوارم که به زودی شاهد رخ دادن این مهم در سطح استان پهناور فارس باشیم.

رئیس گروه هماهنگی امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان فارس با اشاره به طرح هایی که برای بانوان در شرایط متفاوت برنامه ریزی و به اجرا درآمده است، گفت: در بخش قهرمانی با توجه به اینکه تاکنون استعدادیابی به شکل سنتی پیش رفته، در نظر داریم تا با جلساتی به صورت علمی این مقوله را آموزش داده و اجرایی کنیم. در رابطه با بانوان شاغل نیز جشنواره هایی طراحی و در 3 منطقه از فارس (شیراز، مرودشت و گراش) برگزار شد که بازخورد بسیار مثبتی در بین بانوان شاغل داشت. از همین رو قرار بر این است تا هر ساله با هماهنگی دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس این جشنواره برگزار شود. همچنین برای بانوان خانه دار، طرح ورزش محلات را با همکاری سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری شیراز برنامه ریزی کرده ایم.

دکتر صدیقه خواست خدایی در رابطه با حضور بانوان در ورزشگاه ها، عنوان کرد: از طرف وزارت ورزش و جوانان بخشنامه ای ابلاغ شد که حضور بانوان در ورزشگاه ها را بلامانع می دانست. اما موضوع مهم این است که ورزشگاه هایی در این بخشنامه می توانند از بانوان میزبانی کنند که شرایط و قوانین وزارت را دارا می باشند. حالا با در نظر گرفتن اینکه این شرایط فراهم آمده، مسئولین ورزشگاه حافظیه می بایست درخواست حضور بانوان برای تماشای بازی ها از نزدیک را به ما ارائه داده و ما هم با بررسی هایی که انجام می دهیم، در شرایط مساعد تأییدیه حضور بانوان در ورزشگاه را صادر خواهیم کرد.

وی در پایان با تشکر از روزنامه «خبرجنوب» برای انعکاس و پوشش اخبار و رویدادهای ورزشی فارس، بیان کرد: انشاالله که بتوانیم در کنار یکدیگر گامی موثر در راستای اعتلای ورزش به خصوص در بخش بانوان، برداریم.