دام اینترنتی

رئیس پلیس فتا استان فارس: شبکه های اجتماعی مجازی مکان امنی برای داد و ستد و انجام خریدهای اینترنتی نیست

دام اینترنتی

مرجان دهقانی-«خبرجنوب»/ بارها گفته اند که یک شبه نمی توان ره صد ساله را پیمود اما کو گوش شنوا. این ضرب المثل برای همگان آشناست اما آویزه گوش بسیاری از افراد نیست. صحت و درستی آن را کسانی با عمق وجود تجربه کرده اند که مورد کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفته و علاوه بر اینکه تمام اموال و دارایی خود را از دست داده اند گرفتار مراجع انتظامی و قضائی شده اند.

برخی افراد بدون توجه و تحقیق لازم به پیشنهادهای اغوا کننده کاری که بدون نیاز به سرمایه اولیه،  وعده درآمد نسبتا خوبی داده باشد،  پاسخ مثبت می دهند.

کار در منزل، درآمدزایی بدون سرمایه اولیه، کسب درآمد دلاری، استخدام نیروی کار برای خرید ارز دیجیتال و... عناوین آگهی‌هایی است که در پلتفرم‌های شناخته‌شده ثبت آگهی مشاهده می‌شوند و تقریبا در همه موارد، از سوی کلاهبرداران و به قصد سوءاستفاده از جویندگان کار، برای پولشویی و فیشینگ، ثبت می‌شوند. 

 رئيس پلیس فتا فارس درهمین ارتباط با بیان اینکه متاسفانه در این نوع آگهی کاریابی از شهروندان خواسته می شود به ترید کردن یا همان خرید و فروش کردن رمز ارزها، اقدام کنند گفت: مجرمان سایبری با تبلیغات اغواکننده و اینکه انتقال ارزهای دیجیتال به خارج از مرزهای هر کشوری به‌ راحتی صورت گرفته و بهترین راه برای سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر است شهروندان را فریب داده و از آن‌ها کلاهبرداری می‌کنند.

سرهنگ امیر حسن سلیمانی با اشاره به اینکه متاسفانه در فضای مجازی به خصوص شبکه های اجتماعی و یا سایت های آگهی محور از افراد ساده اندیش سو استفاده می شود، اظهار کرد: افراد زیادی در سطح جامعه جویای شغل هستند، شیادان سایبری با سوء استفاده از این موضوع با درج آگهی‌های استخدامی دروغین در فضای مجازی و همچنین سایت‌های آگهی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند.

وی افزود: افراد سودجو با سوء استفاده از موقعیت و روانشناسی افراد با موضوعاتی مثل کار در منزل و یا کسب درآمد با گوشی های همراه  و یا وعده کسب درآمدهای چند صد میلیونی در طول روز شبانه روز قربانی های خود را به دام می اندازند

رئيس پلیس فتا استان فارس تصریح کرد: شبکه های اجتماعی مجازی مکان امنی برای داد و ستد و انجام خریدهای اینترنتی نیست و بسیاری از کلاهبرداران سایبری اقدامات مجرمانه خود را در شبکه‌های اجتماعی غیربومی انجام می دهند.

سرهنگ سلیمانی اظهار داشت: کلاهبردان بعد از اینکه قربانی های خود را به شبکه های اجتماعی غیر بومی هدایت کردند عنوان می کنند که شرکت تجاری هستند  ودر زمینه رمز ارز و ارزهای دیجیتال به علت  تراکنش بالا در روز نیاز به همکاری افراد دارند. 

وی با بیان اینکه  شیادان به قربانی های خود اعلام می کنند که ما مبالغی را به حساب شما واریز می کنیم و شما فقط کافیست از طریق صرافی های آنلاین مقداری از این پول را به ارزهای دیجیتالی تبدیل کنید ادامه داد: در اصل مبلغی که به حساب قربانیان توسط مجرمین واریز می شود پول های کلاهبرداری شده از دیگران است که در قالب پولشویی به حساب این شهروندان واریز می شود. 

این مقام سایبری بیان کرد: این افراد  بدون اینکه آگاه باشند در فرآیند چرخه پولشویی  گرفتار می شوند و بعد از مدتی زیان دیده ها  متوجه می شوند که حساب های بانکی  آن ها توسط مراجع قضایی و انتظامی مسدود شده است.

رییس پلیس فتافارس از شهروندان درخواست کرد هرگز فریب آگهی های اغوا کننده را نخورند ، کارت های بانکی، حساب های بانکی و یا حتی مدارک هویتی خودرا به دیگران اجاره ندهند.

رییس پلیس فتا به نکته مهم دیگری اشاره کردکه  افراد اجاره ‌دهنده حساب و شماره کارت بانکی، اغلب از سطح سواد پایینی برخوردار بوده و در طبقات اجتماعی پایین قرار می‌گیرند، به همین دلیل در اکثر مواقع وثیقه‌های تعیین شده برایشان قابل تامین نیست.

سرهنگ سلیمانی با بیان اینکه متاسفانه کسی که حساب بانکی خود را فقط برای چند میلیون تومان اجاره داده باید جواب چند ده یا شاید چند صد میلیون تومان پولی که هرگزنگرفته را پس بدهد ادامه داد: علاوه بر همه این موارد، پرونده‌ وی به عنوان پرونده پولشویی در دادگاه مورد بررسی قرار می گیرد و جرایم متهم اصلی نیز بر این پرونده افزوده می شود

به هر حال روزانه صدها نفر در نبود نظارت به پلتفرم‌های ثبت آگهی، قربانی این عمل مجرمانه می‌شوند و تا ماه‌ها درگیر رفت و آمد به پلیس فتا و دستگاه قضایی می‌شوند، در حالی که اگر کلاهبرداران، به این سادگی نتوانند از این شیوه‌ها برای پولشویی استفاده کنند، امکان کلاهبرداری نیز نخواهند داشت و تعداد اقدامات مجرمانه با این شیوه کاهش پیدا می‌کند.