بهار نارنج‌های خانه بغلی درآمد!

انتشار دو جلد کتاب «سال هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها داستان نوشتم» به قلم بهمن پگاه راد

بهار نارنج‌های خانه بغلی درآمد!

«خبر جنوب»/ نویسنده شیرازی ادبیات داستانی کودک و نوجوان از رونمایی جلدهای اول و دوم از مجموعه چهارجلدی «سال هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها» داستان نوشتم، در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، در یکی از روزهای برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، همزمان در شیراز خبر داد.

بهمن پگاه راد که چند سال پیش از چاپ داستان‌هایش در مجله کیهان بچه‌ها، به صورت کتاب خبر داده بود، گفت: البته در آن خبر که در تاریخ ۹ خرداد ۹۴ توسط یکی از خبرگزاری ها منتشر شد و سایت های خبری دیگری نیز به نشر آن پرداختند، درباره چاپ داستان‌های بلندم شامل: زورق‌های کوچک، سعدی رئیس جمهور فرانسه، این خانه همان است، یکی بود هیچکس نبود، تنها پهلوان شهر و کتل که طی دهه های ۶٠، ۷۰ و ۸۰ در مجله کیهان بچه‌ها و صفحه دانش آموز روزنامه « خبر جنوب » چاپ شده بود، خبر داده بودم که به علل دشواری‌های چاپ کتاب و کمبود کاغذ، به تعویق افتاد و اکنون بعد از گذشت چند سال از چاپ این خبر، داستان‌های کوتاهم که همگی آن ها در مجله کیهان بچه‌ها چاپ شده، در تقدم انتشار قرار گرفتند و زودتر از داستان های بلندم، به بازار نشر کتاب راه می‌یابند؛ ضمن اینکه در مجلدهای سوم و چهارم این مجموعه به همان داستان‌های بلندم که قبلاً وعده چاپ آن داده بودم، نیز توجه و عمل می شود.

 این نویسنده پیشکسوت پیرامون انگیزه خود برای چاپ این مجلدها اضافه کرد : کلاً من در طول حیات نویسندگی به چاپ داستان‌هایم در نشریات و مجلات علاقه خاص داشته‌ام و گفته‌ام شمارگان پیشین مجلات و روزنامه ها، که گاه تا حد و مرز ۳۰۰ هزار شمارگان نیز می‌رسید، امری پیشرونده بود و چون خودم از اهالی مطبوعات و روزنامه‌نگاران بوده‌ام و پیوسته ارتباط تنگاتنگی با رسانه داشته‌ام و هنوز هم در این سنین دارم، همیشه با چاپ داستان‌هایم از نوع بلند و کوتاه، چه برای کودکان و نوجوانان و چه برای بزرگسالان علاقمند و راغب بوده‌ام که از این طریق ارتباط، بتوانم با مخاطبان خود به گفت و گو بنشینم و تا حدودی عادت به مطالعه را در مخاطبان افزایش دهم، اما این به وقتی بود که با کمبود و مشکل پیدا کردن کاغذ برای روزنامه و مجله ها و برای کتاب و چاپ آن به صورت امروز، روبرو نبودیم. با این همه زمانی به فکر افتادم که این داستان‌ها را به صورت کتاب در بیاورم تا بار دیگر عادت به مطالعه را در دل‌های به میهمانی بگیرم و این مهم تنها با نشر کتاب امکانپذیر بود، چون عمر نشریات کودکان‌ و نوجوانان نیز، جز تک‌وتوکی، امروز به پایان رسیده است، با این همه اگرچه با این شمارگان کم کتاب، دیگر نمی‌توانیم به میل خودمان، انگیزش روی آوری به یار مهربان، کتاب را به دل جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان اندازیم، اما راه میانبری می‌توانیم جستجو کنیم و آن اینکه شاید پدران و مادران و بزرگترها را به یاد نوستالژی‌های دوران کودکی و نوجوانی بیندازیم و این موضوع که هر طوری شده ولو در شمارگان اندک، کتاب منتشر کنیم، تا بلکه این راز و رمزهای دهه ۶۰ و ۷۰ برملا شود و عادت مطالعه را بتوانیم در نسل جوان، همچون عادت‌های پسندیده دیگر، هموار و میسرکنیم!

نویسنده کتاب دخترک و چشم هایش، در مورد مجلدهای اول و دوم این مجموعه داستانی اضافه کرد: در کتاب اول که عنوان « یک عکس دسته جمعی» دارد، شامل دو مقدمه است. مقدمه اول به دوران طلایی و میراث فرهنگی مجله کیهان بچه‌ها که یکی از نوستالژی‌های بچه‌های دهه ۴۰ تا ۶۰ است، اشاره شده و در مقدمه دوم تحت عنوان«کتاب‌ ها و نوشته‌های عجیب» نوشته محمدرضا اصلانی، یکی از نویسندگان ادبیات داستانی کودک و نوجوان، اشاره به خوبی ها و بدی ها و یاد آوری خاطره های تلخ و شیرین در طول زندگی است. نویسنده کتاب نبرد رئیس علی در ادامه این گفت وگو به کتاب دوم خود از این مجموعه چهار جلدی اشاره کرد و گفت: در کتاب دوم که«بهار نارنج‌های خانه بغلی» نام دارد، در مقدمه به دوران طلایی و نوعی احساس مسئولیت اشاره شده است. در این کتاب نیز ۲۵ داستان دیگر که همگی برای اولین بار در مجله کیهان بچه ها، چاپ شده، با ذکر تاریخ، زینت بخش کتاب شده است. در آخر کتاب نیز به بیان خاطراتی از دیروز، امروز و آینده کیهان بچه‌ها و آنهایی که طی ۷ دهه گذشته با این مجله همکاری داشته‌اند، پرداخته‌ام. پگاه راد در رابطه با مجلدهای سوم و چهارم این مجموعه که سال آینده منتشر می شوند، گفت: در جلد سوم، قسمتی دیگر از داستان‌های کوتاهم در مجله کیهان بچه‌ها و نیز صفحه دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» و ویژه‌نامه‌های آفتابگردان و دوچرخه، همراه دو داستان بلندم «زورق‌های کوچک» که با نام« زورق های شکسته» در کیهان بچه ها چاپ شد و داستان سعدی رئیس جمهور فرانسه که در صفحات دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» چاپ شده، در همین مجموعه یاد شده، به چاپ می رسند. وی بیان کرد: در کتاب چهارم نیز به داستان‌های کوتاهم که در ویژه‌نامه آفتابگردان و دوچرخه ضمیمه روزنامه همشهری چاپ شده، اختصاص می‌یابد و دو داستان بلندم نیز با نام‌های سعدی رئیس جمهور فرانسه و تنها پهلوان شهر در جلد چهارم قرار می‌گیرند. به گفته این نویسنده ادبیات داستانی کودک و نوجوان، دو جلد اول و دوم مجموعه داستان‌هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها نوشتم، در هفته آینده رونمایی می شود. کتاب اول « یک عکس دسته جمعی» با ٢۶۴ صفحه به قیمت ٢۴٠ هزار تومان و کتاب دوم «بهار نارنج‌های خانه بغلی» با ۲۵۳ صفحه و به بهای ۲۵۰ هزار تومان عرضه می شوند. این دو کتاب نوستالژی به اهتمام داریوش نویدگویی مدیر انتشارات بین‌المللی نوید شیراز و حسین واحدی پور بنیانگذار موسسه «خبر» و مدیر مسئول روزنامه « خبر جنوب» چاپ شیراز روانه بازار کتاب می‌شوند.