آیا شدت گرما به جایی می رسد که مهاجرت از ایران ناگزیر شود؟

ایران از نظر استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در بین ۶۳ کشور دنیا رتبه ۵۷ را دارد و از لحاظ سیاست‌های اقلیمی رتبه ۴۹ و از نظر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای رتبه ۶۱ را در بین کشور‌ها دارد.

آیا شدت گرما به جایی می رسد که مهاجرت از ایران ناگزیر شود؟

کوروش محمدخانی، باستان‌شناسی که مطالعات وسیعی درباره تغییرات اقلیمی در ایران کرده، اعتقاد دارد: «تا زمانی‌که در ایران انرژی‌های پاک به کار گرفته نشود این شرایط هر روز بدتر و بدتر خواهد شد.»

به گزارش دنیای اقتصاد، رضا اسلامی، کارشناس فرونشست پیش‌تر به گفته بود: «اصفهان تا سال ۱۴۰۹ بیابان می‌شود.»

احمد امیری، کارشناس محیط‌زیست می‌گوید: «گرمای هوا در سال‌های آتی ایران را به خشکسالی شدید می‌کشاند. همین الان هم ناترازی انرژی وجود دارد و تامین برق شهری با مشکل برخورد کرده است.»

محمدخانی استفاده از انرژی برق پاک و همچنین اتمی صلح‌آمیز و نیز تغییر فرهنگ ایرانی‌ها در استفاده از انرژی را تنها راه چاره می‌داند.

امیر کرمی، کارشناس آب و هوا معتقد است: «بسیاری از کشور‌های دنیا قربانی گرمای هوا می‌شوند، اما این شرایط در ایران بسیار شدیدتر خواهد بود.

برای اینکه ما بی‌محابا از انرژی‌های فسیلی استفاده می‌کنیم. برنامه ملی هم برای جایگزین انرژی پاک نداریم.

مازوت‌سوزی هوای تهران را آلوده کرده است. این شرایط برای خوزستانی که درگیر گرد و غبار‌های ناشی از فرسایش زمین است، چندین برابر آسیب‌رسان است.

تا چند سال دیگر بسیاری از مردم ایران مجبور به مهاجرت خواهند شد. همین الان هم شما شاهد این هستید که بسیاری از مردم سیستان‌وبلوچستان در حال کوچ به شمال ایران هستند.

شمال هم از جمعیت لبریز شده. ویلاسازی‌ها جنگل‌ها را نابود کرده است. بی‌آبی برخی نقاط گیلان و مازندران را درگیر کرده و این به جز خشکسالی در خراسان شمالی و جنوبی است... ممکن است به خاطر یک لیوان آب چندین هزار تومان پرداخت کنیم.»