عزیزی: توسعه صادرات ایران در گرو رفع موانع مرزی است

عزیزی: توسعه صادرات ایران در گرو رفع موانع مرزی است

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های جغرافیایی و ترانزیتی ایران، خواستار رفع موانع پایانه‌های مرزی و تقویت دیپلماسی اقتصادی شد و از پیگیری راه‌اندازی نمایشگاه دائمی ایران در بصره برای توسعه تجارت با عراق خبر داد.

ابراهیم عزیزی سه‌شنبه ۲۱ مهر در حاشیه بازدید از نمایشگاه «شیراز اکسپو ۱۴۰۵» گفت: موقعیت جغرافیایی ایران فرصت‌های گسترده‌ای برای توسعه تجارت، ترانزیت، افزایش درآمد و رونق تولید فراهم کرده است و باید از این ظرفیت‌ها برای تحقق اهداف اقتصادی کشور استفاده کرد.

وی با اشاره به وضعیت پایانه‌های مرزی افزود: در مرز میلک سیستان و بلوچستان روزانه حدود ۹۰۰ کامیون تردد می‌کنند و در بازدید اخیر از این منطقه، درباره افزایش پل‌های تردد از یک پل به سه پل برای تسهیل عبور کامیون‌ها توافق شد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس ادامه داد: در مرز ماهی‌رود خراسان جنوبی نیز بیش از هزار کامیون برای مبادلات تجاری با افغانستان در صف انتظار هستند؛ موضوعی که ضرورت توسعه زیرساخت‌های مرزی و رفع موانع تجارت را نشان می‌دهد.

عزیزی مرز میرجاوه، بندر چابهار، بندر شهید رجایی، بندر بوشهر، بندر امام و شلمچه را از ظرفیت‌های مهم ترانزیتی کشور برشمرد و گفت: مسیرهای زمینی، ریلی، دریایی و هوایی ایران می‌توانند نقش مؤثری در افزایش صادرات و رونق اقتصادی داشته باشند.

وی تأکید کرد که وزارت امور خارجه باید با تقویت دیپلماسی اقتصادی و مرزی، زمینه رفع موانع مبادلات تجاری و توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه را فراهم کند.

نمایشگاه دائمی ایران در بصره در مسیر پیگیری

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از پیگیری راه‌اندازی نمایشگاه دائمی ایران در بصره خبر داد و گفت: سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های کشور باید بیش از گذشته در خدمت توسعه تجارت خارجی قرار گیرند.

به گفته عزیزی، در نشستی با سرکنسول ایران در بصره، ظرفیت‌های اقتصادی این منطقه و امکان ایجاد نمایشگاهی دائمی برای عرضه محصولات ایرانی بررسی شده است.

وی افزود: راه‌اندازی این نمایشگاه می‌تواند فرصت عرضه مستقیم کالاهای ایرانی را فراهم کند و زمینه فعالیت بیشتر صنعتگران، تجار و صادرکنندگان، به‌ویژه فعالان اقتصادی استان فارس، را فراهم آورد.

حضور ۳۰ هیئت اقتصادی از ۱۳ کشور در شیراز اکسپو

عزیزی با اشاره به حضور ۳۰ هیئت اقتصادی از ۱۳ کشور در دومین نمایشگاه بین‌المللی «شیراز اکسپو ۱۴۰۵» گفت: حضور هیئت‌های خارجی نشان‌دهنده ظرفیت ایران برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی از مناطق مختلف جهان در این رویداد حضور یافته‌اند، بر ضرورت استفاده از چنین فرصت‌هایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی تأکید کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین با اشاره به فشارهای آمریکا علیه ایران اظهار کرد: کشور باید در کنار مقابله با تهدیدهای خارجی، از فرصت‌های موجود برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش صادرات بهره بگیرد.

توافق‌های تجاری و سرمایه‌گذاری؛ معیار موفقیت اکسپو

عزیزی با تأکید بر نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصادی، از مدیران اجرایی استان فارس خواست موانع فعالیت سرمایه‌گذاران داخلی و هیئت‌های اقتصادی خارجی را برطرف کنند.

وی گفت: نباید صرفاً به برگزاری نمایشگاه بسنده کرد؛ بلکه تعداد توافق‌های تجاری و میزان سرمایه‌گذاری واقعی باید از شاخص‌های ارزیابی موفقیت این رویداد باشد.

به گفته وی، رفع موانع پیش روی فعالان اقتصادی و فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند به تقویت بخش خصوصی و رونق تولید کمک کند.

تأکید بر احیای جایگاه تجاری تاریخی شیراز

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با اشاره به پیشینه این شهر در مبادلات تجاری با مناطق مختلف جهان، بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های تاریخی و اقتصادی شیراز برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد.

عزیزی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس گفت: همکاری مسئولان، بازرگانان و صنعتگران و تقویت دیپلماسی اقتصادی می‌تواند زمینه توسعه تجارت و بهبود معیشت مردم را فراهم کند.