سد ساخت موزه قصردشتی برچیده میشود
حدود دو هفته پس از چاپ گزارش «روزی که خانه نصرالدوله موزه شود» در روزنامه «خبر جنوب»، مدیرکل میراث فرهنگی فارس ضمن استقبال و اعلام آمادگی به منظور رفع مشکلات موجود در مسیر ساخت موزه قصردشتی، از این بنای تاریخی بازدید کرد.
به دنبال پیگیریهای «خبر جنوب» و حمایت میراث فرهنگی فارس؛
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس:
هنرمندان را باید به گونهای حمایت کرد که دغدغهای جز تولید و خلق آثار نداشته باشند
زینب دانشور- «خبر جنوب»
دکتر محمد ثابت اقلیدی با بیان این که شیراز گنجینه ظرفیتهاست و باید از تمام این ظرفیتها به درستی بهره برد افزود: موانع موجود در مسیر تبدیل خانه نصرالدوله به موزه را تا جای ممکن بررسی و رفع خواهیم کرد.
وی ادامه داد: رسالت ما حمایت مادی و معنوی از جامعه هنری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی فارس با بیان این که بیمه و تسهیلات کمبهره به هنرمندان صنایعدستی از جمله حمایتهای مادی است افزود: همچنین در مرمت خانه هنرمندانی که در بافت تاریخی و دارای ارزش تاریخی است مشارکت میکنیم.
دکتر ثابت اقلیدی با تاکید بر این که حمایتهای معنوی بر حمایتهای مادی مقدم است گفت: این وظیفه ماست که هنرمندان را تکریم و تقدیر و به جامعه معرفی کنیم به همین منظور طی برنامههای مختلفی در این مسیر قدم برداشتیم از جمله برگزاری ورکشاپ آموزش صنایع دستی در خانه شهید جمهور که طی این برنامه ضمن آموزش هنرهای مختلف، اساتید برجسته صنایع دستی را به جامعه معرفی کردیم.
وی با بیان این که یکی از هنرمندان برجسته شیراز استاد علی قصردشتی است افزود: آثار این هنرمند مجسمهساز ضمن این که خلاقانه است نوآوری آن در هنر نمود دارد لذا بنا داریم تا جای ممکن از وی حمایت کنیم تا جامعه بتواند از آثار ایشان بهره مند شود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس گفت: هنرمندان را باید به گونهای حمایت کرد که دغدغهای جز تولید و خلق آثار نداشته باشند؛ یک هنرمند به جای این که درگیر روزمرگی باشد باید با فراغ بال و حمایت دولت به خلق هنر بپردازد.
دکتر ثابت اقلیدی ادامه داد: البته این آثار باید ارتقادهنده غنای فرهنگی باشد آثاری که به تبیین و روایتگری هویتهای فرهنگی بپردازد و در جامعه فراگیری داشته باشد اثری که هویتبخشی را استمرار بخشد و داشتههای هنری را تقویت کند.
بر اساس این گزارش به گفته علی قصردشتی با حذف موانع موجود بر سر راه تبدیل خانه نصرالدوله (برادرزاده زینتالملک) به موزه یک فضای 400 متری به نمایش مجسمهها اختصاص خواهد یافت. این موزه دارای بخش زنده خواهد بود که در آن پرفورمنس آرتهای مختلف اجرا خواهند داشت و هنرهای بینارشتهای، هنرهای تلفیقی، ورکشاپهای هنری اجرا خواهند کرد. همچنین حراجیهای هنری از حراجی آنتیک تا آثار هنری تجسمی در موزهای که نفس میکشد و زنده است اجرا میشود.
یکی دیگر از برنامهها این است که دری که از این خانه به کوچه پشت خانه زینتالملک باز میشود به عنوان مسیر خوشامد تعریف شود به این ترتیب که کوچه حد فاصل این خانه تا خانه زینتالملک و نارنجستان را با مجسمههای دوره قجر از کنشگرهای آن دوران مانند کاسبها، بازیهای کودکانه، درشکه، آژدان و ... در سایزهای طبیعی و با برنز ساخته و نصب شود تا جنبه گردشگری قوی برای شیراز داشته باشد.
گفتنی است مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از کارگاه این هنرمند مجسمهساز که چند ماه پیش دچار حریق شد، بازدید و قول همکاری و رفع موانع موجود داد.