روایت ماکان نصیری در هیروشیما؛ دیدار خانواده دانش‌آموز مفقود میناب با شهردار

روایت ماکان نصیری در هیروشیما؛ دیدار خانواده دانش‌آموز مفقود میناب با شهردار

همزمان با هشتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما، خانواده ماکان نصیری، دانش‌آموز هفت‌ساله مفقودالاثر در حادثه بمباران مدرسه میناب، با کازومی ماتسویی، شهردار هیروشیما دیدار کردند و روایت خود از این حادثه را با او در میان گذاشتند.

این دیدار در جریان سفر گروهی از جانبازان، هنرمندان، مستندسازان، استادان دانشگاه و فعالان فرهنگی ایرانی به ژاپن و با دعوت گروه‌های صلح‌طلب هیروشیما و هماهنگی موزه صلح تهران انجام شد.

خانواده ماکان نصیری نیز امسال برای نخستین‌بار این گروه را همراهی کردند؛ سفری که با توجه رسانه‌های ژاپنی به روایت این خانواده از حادثه مدرسه میناب همراه شد.

رسانه‌هایی از جمله NHK، آساهی و TBS بخش‌هایی از برنامه‌های هیئت ایرانی را پوشش دادند. همچنین شبکه آساهی در ششم اوت و همزمان با سالروز بمباران اتمی هیروشیما، در برنامه «Morning Show» گزارشی درباره وقایع میناب و لامرد و روایت خانواده‌های آسیب‌دیده از جنگ پخش کرد.

روایت مادر ماکان از میناب در هیروشیما

در دیدار با شهردار هیروشیما، مادر ماکان نصیری به نمایندگی از خانواده خود و هیئت ایرانی درباره حادثه مدرسه میناب و انگیزه سفرشان به ژاپن سخن گفت.

او با اشاره به پیمودن بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر برای رساندن صدای فرزندش به افکار عمومی جهان، اظهار کرد که خانواده‌اش خواستار روشن شدن ابعاد حادثه و سرنوشت ماکان هستند.

مادر ماکان همچنین بر ضرورت جلوگیری از فراموش شدن قربانیان جنگ تأکید کرد و گفت خانواده‌ها و افکار عمومی جهان باید درباره سرنوشت کودکان آسیب‌دیده از جنگ مطالبه‌گری کنند تا احتمال تکرار چنین فجایعی کاهش یابد.

او با اشاره به تجربه تاریخی مردم هیروشیما، یادآوری قربانیان بمباران اتمی را هشداری برای جهان امروز دانست و بر ضرورت جلوگیری از تکرار حملات علیه غیرنظامیان و کودکان تأکید کرد.

روایت شهردار هیروشیما از قربانیان بمباران اتمی

کازومی ماتسویی، شهردار هیروشیما نیز ضمن خوشامدگویی به خانواده ماکان نصیری و اعضای هیئت ایرانی، با این خانواده ابراز همدردی کرد.

بر اساس روایت اعضای هیئت ایرانی حاضر در این دیدار، شهردار هیروشیما از سرنوشت دو تن از بستگان خود در جریان بمباران اتمی این شهر سخن گفت و بخشی از تجربه خانوادگی‌اش از آن حادثه را با حاضران در میان گذاشت.

او همچنین از تلاش گروه‌های صلح‌طلب هیروشیما و موزه صلح تهران برای برگزاری این سفر و گسترش ارتباط میان فعالان صلح دو کشور قدردانی کرد.

در پایان دیدار، مادر ماکان نسخه‌ای از مستند «فرشتگان میناب هنوز حاضرند» با روایت پرویز پرستویی و زیرنویس ژاپنی را به شهردار هیروشیما اهدا کرد و از او خواست با تماشای این مستند، با روایت خانواده‌های حادثه مدرسه میناب بیشتر آشنا شود.

جشنواره فیلم صلح و دوستی ایران و هیروشیما

در جریان هشت روز حضور هیئت ایرانی در هیروشیما و توکیو، دوازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم صلح و دوستی ایران و هیروشیما نیز برگزار شد و مجموعه‌ای از آثار ایرانی در آن به نمایش درآمد.

«سرزمین فرشتگان» ساخته بابک خواجه‌پاشا، «خون طلایی آمنه» ساخته حبیب احمدزاده و مستند «گزارشی از لامرد» ساخته جواد موگویی از جمله آثاری بودند که در این برنامه نمایش داده شدند.

بخشی از برنامه‌های این سفر نیز به اجرای موسیقی اختصاص داشت و محسن شریفیان و صادق حسین‌پور در برنامه‌هایی با عنوان «یاد مردمان دلیر جنوب و ماکان» در هیروشیما و توکیو به اجرای موسیقی پرداختند.

این برنامه‌ها با هدف استفاده از زبان هنر و موسیقی برای گفت‌وگو با مخاطبان ژاپنی و انتقال پیام صلح و همدلی با غیرنظامیان و کودکان آسیب‌دیده از جنگ برگزار شد.

بر اساس این گزارش، اعضای هیئت ایرانی شامل فعالان فرهنگی، مستندسازان، هنرمندان، پژوهشگران، نویسندگان و یک جانباز هشت سال دفاع مقدس بودند.

این سفر با محوریت موزه صلح تهران و با همراهی برخی نهادهای فرهنگی و دیپلماتیک از جمله حوزه هنری، وزارت امور خارجه، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن، رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن و گروه مردمی و صلح‌طلب MOST هیروشیما برگزار شد.

هدف از این سفر، حضور در برنامه‌های هشتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما، گسترش گفت‌وگوهای مردمی درباره صلح و رساندن روایت خانواده‌های کودکان آسیب‌دیده از جنگ به مخاطبان بین‌المللی عنوان شده است.