10 راهکار برای بیرون آمدن از منطقه امن ذهنی

خروج از منطقه امن (Comfort Zone) معمولا مستلزم انجام کاری است که شما را ناراحت می‌کند

10 راهکار برای بیرون آمدن از منطقه امن ذهنی

مترجم: سیما زعفرانچی- «خبرجنوب»/ بیرون آمدن از منطقه امن ذهنی می تواند چالش برانگیز و کمی ترسناک به نظر برسد، اما مواجهه با چالش های ناآشنا می تواند به شما کمک کند در دراز مدت احساس شادی و رضایت بیشتری نسبت به خود داشته باشید. زمانی که ریسک کرده یا کار جدیدی را امتحان می‌کنید، می توانید حقایق تازه ای را درباره خود و توانایی های خود کشف کنید. برای کمک به شما در شروع روند خروج از منطقه امن، بهترین و مؤثرترین راهکارها را گردآوری کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

  • ترس های خود را بپذیرید

از خود بپرسید که چه چیزی شما را از ایجاد تغییر باز می دارد؟ این کاملا طبیعی است که از فکر خروج از منطقه امن خود، بترسید یا عصبی شوید. اما وقتی به این ترس‌ها اجازه می‌دهید شما را عقب نگه دارند، ممکن است فرصت‌های بزرگ زیادی را از دست بدهید. برای شروع روند خروج از منطقه امن، با خود صادق باشید و از خود بپرسید که دقیقا از چه چیزی می ترسید. هنگامی که بتوانید ترس های خود را تشخیص دهید، ایجاد تغییراتی که مستقیماً نگرانی های شما را برطرف می کند، آسان تر خواهد بود.

از خود بپرسید که آیا برای اجتناب از ترک منطقه امن خود بهانه می آورید یا خیر؟ به عنوان مثال، آیا پروژه ای را به دلیل نداشتن زمان رد می‌کنید یا ترس از ارائه آن در مقابل دیگران؟ شاید بهتر باشد که افکار و احساسات خود را صادقانه در یک دفتر یادداشت کنید. وقتی کارتان تمام شد، مطالبی را که نوشته‌اید بخوانید و ببینید آیا می‌توانید الگوهایی را در رفتار یا تفکر خود شناسایی کنید.

  • اهدافی را برای خود تعیین کنید

اگر هدفی در ذهن داشته باشید، انگیزه بیشتری برای ایجاد تغییرات خواهید داشت. از خود بپرسید که چرا می خواهید از منطقه امن خود خارج شوید؟ آیا برای شغل شما مهم است؟ موفقیت تحصیلی شما؟ زندگی شخصی شما؟ هنگامی که «چرا»ی خود را شناسایی کردید، اهدافی را تعیین کنید که بر اساس استدلال شما باشد و در نهایت به شما کمک کند به نتایج دلخواه خود برسید.

برای مثال، ممکن است بخواهید از دایره امن خود خارج شوید و دوستان بیشتری پیدا کنید تا با احساس تنهایی مبارزه کنید. با در نظر گرفتن این دلیل، ممکن است پس از آن صحبت با افراد جدید در محل کار یا مدرسه را هدف خود قرار دهید.

  • واقعیت ایده آل خود را تصور کنید

اگر می خواهید ریسک کنید، به بهترین سناریو فکر کنید. اگر برای برداشتن اولین قدم خروج از منطقه امن خود به انگیزه نیاز دارید، چند لحظه وقت بگذارید و بهترین نتایجرا تصور کرده و فهرست کنید. به عنوان مثال، هنگام تغییر شغل به بهترین سناریو فکر کنید. ممکن است پول بیشتری به دست آورید، از کار خود رضایت بیشتری داشته باشید، و با افراد جدیدی آشنا شوید که با شما علایق مشترک دارند.

  • با احساس ناخوشایند خود کنار بیایید

هر زمان که به سختی چیز جدیدی را امتحان کردید و حرکتی را انجام دادید تا از منطقه امن خود خارج شوید، به خود یادآوری کنید که ناراحتی که احساس می‌کنید در نهایت پیشرفتی است که شما را به سمت اهدافتان سوق می‌دهد. کنار آمدن با ناراحتی درست مثل ورزش کردن یک عضله است. شما باید به طور مداوم این کار را انجام دهید تا قوی تر و بهتر شوید.

با تمرین شکرگزاری روحیه خود را حفظ کنید. چیزهای خوبی را که در زندگی خود دارید و همه پیشرفت هایی که قبلاً انجام داده اید را به خودتان یادآوری کنید.

  • برای غلبه بر چالش ها، قدم های کوچک بردارید

آسان شروع کنید و به آرامی به سمت مراحل سخت تر حرکت کنید. نیازی نیست فوراً در عمق کار شیرجه بزنید. چیزهایی را که باعث ناراحتی شما می شوند یا برای امتحان کردن آنها مردد هستید را بنویسید. سپس، آنها را از ساده‌ترین به سخت‌ترین مرتب کنید. هنگامی که فهرست خود را تهیه کردید، شروع به مقابله با چیزهای ساده تر کنید و به تدریج به سمت چالش های سخت تر بروید.

به این لیست مانند یک لیست کار فکر کنید و هر مورد را تا حد امکان خاص کنید. به عنوان مثال، اگر صحبت با افراد جدید باعث ناراحتی شما می شود، مواردی مانند «از کسی راهنمایی بخواهید»، «با یک کارمند فروشگاه صحبت کنید» و «با یک غریبه صحبت کنید» را اضافه کنید.

با قدم‌های کوچک شروع کنید

  • در مورد تجربیات جدید تحقیق کنید

ترس از ناشناخته‌ها چیزی است که بسیاری از افراد را از انجام دادن کارهای جدید باز می دارد. اگر در مورد انجام کاری جدید مضطرب هستید، کمی به جستجوی آنلاین بپردازید یا از دوستان یا خانواده راهنمایی بخواهید. این کار باعث می‌شود کمتر احساس سردرگمی کنید.

برای مثال، اگر به شهر یا کشوری جدید نقل مکان می‌کنید اما چیزی در مورد آن نمی‌دانید، در مورد محله‌های مختلفی که می‌توانید در آن زندگی کنید، سیستم حمل و نقل و تمام کارهای سرگرم‌کننده‌ای موجود در آن شهر یا کشور، تحقیق کنید.

  • تغییرات کوچکی در عادت های روزانه خود ایجاد کنید.

با ایجاد تغییرات کوچک، در رکود نمانید. در ابتدا قدم های کوچک بردارید و هر روز فقط یک یا دو چیز را در برنامه روزانه خود تغییر دهید. بیرون آمدن از منطقه امن، به معنای ادامه حرکت است. به خودتان اجازه ندهید که یک عادت خاص را مدام دنبال کنید. هنگامی که خارج شدن از منطقه امن خود را به یک برنامه روزمره تبدیل کردید، انجام چالش های بزرگتر در آینده بسیار آسان تر خواهد بود.

به عنوان مثال، غذاهای جدید را امتحان کنید، به جای مغازه معمولی که هر روز از آن خرید می‌کنید، به یک خواربار فروشی جدید بروید یا به ژانر متفاوتی از موسیقی گوش دهید. هر روز فرصتی برای یادگیری چیزهای جدید است.

  • به دنبال تجربیات کاملا جدید باشید

برای پیدا کردن علایق خود ریسک کنید. تا زمانی که کاری را امتحان نکنید، متوجه نخواهید شد که به آن کار علاقه دارید یا نه. به چیزهایی فکر کنید که همیشه می‌خواستید امتحان کنید، یا یک فهرست تهیه کنید و به آرامی سعی کنید موارد را یکی یکی تیک بزنید.

به عنوان مثال، یک ورزش جدید را امتحان کنید، در کلاسی که جالب به نظر می رسد ثبت نام کنید، به یک شهر یا کشور جدید سفر کنید یا برای پیدا کردن دوستان جدید تلاش کنید. اشکالی ندارد که این تجربیات را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید سعی کنید یک داستان کوتاه بنویسید و منتشر کنید تا از منطقه امن خود خارج شوید، با نوشتن 500 کلمه در روز شروع کنید تا وارد جریان نوشتن شوید.

کارهای جدید را امتحان کنید

  • محیط خود را تغییر دهید تا به رشد خود کمک کنید

از شر چیزهایی که بهانه ای برای امتحان نکردن کاری به شما می دهند، خلاص شوید. به عنوان مثال، اگر هدف شما معاشرت با افراد بیشتری است، هنگام رفتن به یک مهمانی یا گردهمایی تلفن خود را خاموش کنید تا وسوسه نشوید که از آن به عنوان عاملی برای حواس پرتی و خارج شدن از جمع استفاده کنید. محیط شما می تواند مانع پیشرفت شما شود یا برعکس به شما کمک کند، بنابراین هر کاری که می توانید برای بهینه سازی آن انجام دهید.

  • به خودتان اجازه دهید اشتباه کنید

هیچ اشکالی ندارد که کامل و بی نقص نباشید. ترس از شکست باعث می‌شود بسیاری از افراد از دایره امن خود خارج نشوند. این مهم است که به خاطر داشته باشید که اشتباه کردن جزئی از ویژگی‌های انسان است. درس گرفتن از اشتباهات در نهایت موجب بهتر شدن و رشد شما خواهد شد.

به جای سرزنش کردن خود به خاطر انجام یک کار اشتباه، به کارهایی که به خوبی انجام داده اید توجه کنید و به خاطر دستاوردهایتان، هر چند کوچک، از خود تعریف کنید.