سرانه فضای ورزشی دانش آموزان ناحیه 3 همتراز میانگین استانی شد
در آستانه سال تحصیلی جدید و با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر آموزش و پرورش، شش زمین چمن مصنوعی در ناحیه سه شیراز به بهرهبرداری رسید. در همین ارتباط سیدعبدالصمد موسوی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز ضمن تبریک آغاز سال جدید به دانش آموزان و به فال نیک گرفتن تقارن سال تحصیلی با میلاد پیامبر(ص) گفت: رویداد بزرگی در ناحیه سه آموزش و پرورش شیراز رقم خورد و 8 هزار و 500 متر مربع زمین چمن مصنوعی در 6 فضای آموزشی این ناحیه همچون مجموعه پوریای ولی، دبیرستانهای اندیشه و شهید آوینی، هنرستانهای شهید شهرستانی، علم و صنعت و دبستان فسایی نژاد با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
سید عبدالصمد موسوی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز ضمن تبریک آغاز سال جدید به دانشآموزان و به فال نیک گرفتن تقارن سال تحصیلی با میلاد پیامبر(ص) گفت: رویداد بزرگی در ناحیه سه آموزش و پرورش شیراز رقم خورد و 8500 متر مربع زمین چمن مصنوعی در 6 فضای آموزشی این ناحیه همچون مجموعه پوریای ولی، دبیرستانهای اندیشه و شهید آوینی، هنرستانهای شهید شهرستانی، علم و صنعت و دبستان فسایینژاد با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه خود را مکلف به برنامه ریزی و اقدام در راستای تحقق سند تحول بنیادین و عملیاتی کردن آن می دانستیم اظهارداشت: این زیرساخت های ورزشی با حمایت شهرداری، منابع طرح شهید سلیمانی، درآمدهای اختصاصی، کمکهای مردمی و خیرین احداث و به مرحله بهره برداری رسید..
مدیر آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز با تأکید براینکه از زمان پذیرش مسئولیت در این ناحیه تا به امروز توسعه عدالت آموزشی را به عنوان یک هدف در دستور کار قرار دادهایم، تصریح کرد: در سه سال اخیر، 18 زمین چمن در این ناحیه احداث شد که شامل 7 زمین چمن روستایی و 11 زمین چمن شهری میباشد. موسوی با بیان اینکه باور داریم دانشآموزان به فضای شاد در مدارس نیاز دارند گفت: علاوه براین، ذیل سند تحول بنیادین، ساحتها و زیرنظامهای آن، توسعه فضاهای ورزشی، آموزشی و تأمین تجهیزات مورد نیاز مدارس و دانشآموزان دیده شده و مورد تأکید قرار گرفته است.
وی درپاسخ به اینکه با بهرهبرداری از این زمین های چمن مصنوعی سرانه ورزشی دانشآموزان تا چه اندازه افزایش پیدا کردهاست؟ گفت: تا پیش از بهرهبرداری از این 8500 مترمربع زمین چمن مصنوعی، سرانه ورزشی ناحیه سه، ۲۵صدم مترمربع بود که اکنون به ۳۳صدم رسیده است، این درحالی است که سرانه ورزشی استان فارس ۳۴ صدم و سرانه کشور ۴۴صدم میباشد؛ سرانه استاندارد آسیا نیز یک متر تعریف شده است.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز با اذعان براینکه تا رسیدن به سرانه استاندارد و مطلوب فاصله زیادی داریم خاطرنشان کرد: به همین جهت از مردم، خیران و متولیان امر می خواهیم که در راستای تأمین نیاز دانشآموزان نواحی مختلف شیراز -به خصوص ناحیه3 - به زیرساختهای آموزشی، ورزشی و تجهیزات مساعدت بیشتری داشته باشند.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عمده مدارس ناحیه 3 آموزش و پرورش در بافت قدیم و تاریخی-فرهنگی شیراز قرار دارد، علاوه براینها دهستان های قره باغ و بیدزرد نیز تحت اشراف این ناحیه فعالیت می کند و حدود 17 هزاردانشآموز در این دو دهستان مشغول تحصیل هستند، حال اگر نگاهمان را به سمت تجهیز و توسعه این گونه مناطق نبریم قطعاً روند مهاجرت به سمت شهرها تشدید خواهد شد؛ هرچند درسه سال اخیر این روند مهار شده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه در ناحیه سه، گرایش به ادامه تحصیل در هنرستان ها افزایش پیدا کرده است ابرازداشت: براساس اسناد و برنامه های بالادستی باید 50 درصد دانش آموزان در هنرستان ها و 50 درصد نیز در دبیرستان ها باشند اما این میزان در ناحیه سه از 50 درصد گذشته و از برنامه های بالادستی پیش افتاده است.
به گفته موسوی، حیات هنرستانها به کارگاهشان مربوط می شود و اگرکارگاه مناسب و با تجهیزات داشته باشند قطعاً دانشآموزان موفق تر خواهندبود.
مدیر آموزش و پرورش ناحیه سه شیراز تأمین تجهیزات را در مهارت آموزی دانش آموزان و کارآفرینی آنها مؤثر عنوان کرد و گفت: خوشبختانه امروز برخی رشتههای قدیمی هنرستان ها منسوخ و به جای آنها رشته های جدیدی مانند طراحی، تدوین، نگهداری و تعمیر آسانسور، رشته های مرتبط با بحث سرمایش و گرمایش، مکاترونیک و... تدریس می شود. طی سه سال اخیز تعداد هنرستانهای مستقل از 11 واحد به 18 واحد رسیده است که نشان دهنده رشد 30 درصدی است. روستاها همه هنرستان دارند. رشتههای آتش نشانی و شیرینی پزی هم اضافه شده است.
موسوی در پایان سخنان خود گفت: خوشبختانه با تعامل و مساعدت اداره کل نوسازی مدارس فارس تعدادی از وسایل و امکانات مورد نیاز هنرستان ها و دیگر فضاهای آموزشی ناحیه 3 تأمین شد که از آنجمله میتوان به 34 دستگاه کامپیوتر، 3 دستگاه اتو، 8 دستگاه چرخ خیاطی صنعتی و میز کار اشاره کرد.
** ۶۵۰ میلیارد ریال تجهیزاتی خریداری و به شهرستانهای مختلف فارس ارسال شد
به گفته وی، این مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ذیل نظام تأمین فضا، تجهیزات و فناوری مورد توجه قرار گرفته و توجه به آن، کمتر از آموزش در یادگیری مؤثر نیست. وی با تأکید براینکه تجهیزهنرستانها ارتقای یادگیری را در پی خواهد داشت گفت: با تلاشهای صورت گرفته تجهیزاتی به ارزش ۶۵۰ میلیارد ریال خریداری و به شهرستانهای مختلف استان ارسال شد.
قاسمی گفت: در استان فارس تعداد ۴۵۲ واحد هنرستان میزبان ۷۲ هزار هنرآموز است و با تلاشهای انجام شده در راستای رشد متوازن توانستیم میزان تحصیل هنرجویان در هنرستانهای استان را از ۳۷ درصد به ۴۲ درصد افزایش دهیم.
وی در ادامه گفت: در این راستا تعداد ۹ هنرستان مستقل و ۲۰ هنرستان ضمیمه نیز در سطح استان راهاندازی شد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس از خرید تجهیزات پیشرفته ویژه هنرستانها در طول سال تحصیلی جاری خبر داد و گفت: سعی کردیم این تجهیزات را قبل از آغاز سال تحصیلی ارسال کنیم تا به فرآیند یادگیری کمک کند. قاسمی همچنین گفت: در قالب طرح شهید سلیمانی یا همان احداث فضاهای ورزشی درون مدرسهای، تعداد ۵۳ زمین چمن مصنوعی ورزشی نیز درمدارس استان به صورت همزمان افتتاح شد.